NGINX.COM
Web Server Load Balancing with NGINX Plus

nginx sprint 2.0

Agenda & Training

NGINX Sprint provides opportunities to deepen your knowledge about NGINX open source tools and commercial products with keynotes, demos, workshops, and hands‑on training.

All times are in PDT | Virtual Session Types: Communication/Break Keynote Demo Training/Workshops

August 23, 2021

Day 1

8:00 AM|Welcome

Welcome to NGINX Sprint!

Speakers:

Lindsay Shaw

Duration: 5 mins

8:05 AM|Keynote

The Acceleration of Digital Transformation and Impact on Modern App Architectures

From digital‑only banks to telemedicine, the pandemic has accelerated digital transformation efforts across the globe. Ensuring successful outcomes for customers and exceptional customer experiences are the key drivers behind these efforts. How can enterprises achieve this North Star? By focusing on the underlying technology that powers these experiences – specifically their applications and application delivery platform. Building a foundational platform that provides self‑service, automation, and insights using AI and machine learning is crucial for modern applications. Tune in to hear NGINX EVP, Gus Robertson, discuss how enterprises are building resilient, secure, and scalable platforms that deliver developer agility and operational agility to power their high‑performance, adaptive modern applications.

Speakers:

Gus Robertson

Duration: 25 mins

8:30 AM|Keynote

Audi Harnesses the Full Potential of Kubernetes with NGINX App Protect

Audi's Kubernetes Competence Centre conceived Kubika O as a cloud‑independent Kubernetes platform operating as a seamless application environment. It is underpinned by RedHat OpenShift technology. The big challenge ahead of launch was how to secure the platform. Audi knew it needed a proven WAF solution with certified, frictionless OpenShift interoperability. Due to the size and time limitations of the core team, it also required access to robust, 24/7 technical support. Join Sebastian Kister, Team Lead for the Kubernetes Competence Centre at Audi, to hear how the team solved this challenge, delivered a proof of concept, and drove genuine transformation at the VW group.

Speakers:

Rajiv Kapoor

Sebastian Kister

Duration: 20 mins

8:50 AM|Keynote

Customer Spotlight: BlackRock

Session details coming soon.

Speakers:

Jaspal Singh

Duration: 20 mins

9:10 AM|Break

Break

Speakers:

NGINX

Duration: 10 mins

9:20 AM|Keynote

Bring Modern Apps to Life with the F5 NGINX Application Platform

The growing complexity of building, deploying, and managing modern applications can be daunting. The NGINX team at F5 is focused on empowering application developers, DevOps, SecOps, NetOps, and Platform Engineering teams with the open source tool sets they need to get started, and enterprise capabilities to scale their applications. Join this session for a preview of the NGINX product roadmap from Rob Whiteley, VP and GM, NGINX, who will describe our plans to help you build applications that grow, shrink, heal, and defend themselves.

Speakers:

Rob Whiteley

Duration: 20 mins

9:40 AM|Keynote

Customer Spotlight: Google

Session details coming soon.

Speakers:

Mark Church

Duration: 20 mins

10:00 AM|Keynote

The Road to Application Modernization: Challenges and Opportunities

The application modernization imperative is very real for companies today. Challenges abound, but real success is achievable only with an open platform that enables full application development, deployment, and operations. The result? Increases in application developer productivity and IT infrastructure teams’ efficiency, lower cost of operations, and faster payback on investments. Red Hat CTO Chris Wright will explain current challenges and share his outlook on the future, including why he believes OpenShift and Kubernetes can help developers deliver applications at the speed demanded today.

Speakers:

Chris Wright

Duration: 15 mins

10:15 AM|Break

Sprint Day 1 Wrap Up with Tech Field Day

Speakers:

NGINX

Duration: 45 mins

August 24, 2021

Day 2

8:00 AM|Welcome

Welcome Back to Day 2 of Sprint!

Speakers:

Lindsay Shaw

Duration: 5 mins

8:05 AM|Demo

Move from Initial Deployment to Enterprise Ready with NGINX

Before you can get your new application out the door, you need to ensure that it has what it needs to run well, stay up and available, and remain secure. Enter NGINX! Join this session to learn how to begin your application delivery journey with open source tools that start you on the right path. Then see how, when the time is right, it's easy to transition to NGINX enterprise‑grade services with their advanced capabilities, and achieve visibility into all your deployed instances.

Speakers:

Liam Crilly

Tom Gamull

Duration: 25 mins

8:30 AM|Demo

Manage Apps and APIs at Scale

As you scale your apps and APIs, you also need to deploy and manage NGINX instances at scale. How do you configure and monitor NGINX load balancers? How do you define, secure, manage, and monitor API traffic? Join this demo session to learn how to manage NGINX and achieve full API lifecycle management using NGINX Controller.

Speakers:

Karthik Krishnaswamy

Ken Araujo

Ken Bauernfreund

Duration: 25 mins

8:55 AM|Break

Tech Field Day Interview with Panelists + Delegates

Speakers:

NGINX

Duration: 20 mins

9:15 AM|Demo

Automate Application Security with NGINX

Gone are the days when you could simply bolt on security late in the application delivery lifecycle. In today’s world, security must be an integral part of any DevOps delivery pipeline. In this session, we demo how NGINX App Protect WAF and DoS solutions integrate into your workflow without adding friction.

Speakers:

Chris Witeck

Daniel Edgar

Duration: 25 mins

9:40 AM|Demo

Bring an Adaptive App to Life with Ecosystem Partners

Modern application architectures and microservices can seem a complex and hard to maintain, but that doesn’t have to be the case. This demo provides an early look at our modern application architecture, which is easy to deploy on various infrastructure platforms and to scale out globally. We highlight partner technologies that have their roots in open source and are leaders in their spaces.

Speakers:

Damian Curry

Elijah Zupancic

Duration: 25 mins

10:05 AM|Demo

Build, Deliver, and Visualize Your Kubernetes App

When you’re new to Kubernetes, your highest priorities are probably learning how to build microservices apps and get visibility into their health. Join this session to learn how to serve multiple polyglot apps with NGINX Unit and get insight into their performance with NGINX Ingress Controller.

Speakers:

Amir Rawdat

Jenn Gile

Duration: 25 mins

10:30 AM|Demo

Master Microservices with End-to-End Encryption

When services in a Kubernetes environment exchange sensitive data like passwords and credit card numbers, you must implement end‑to‑end encryption so bad actors can’t access it. In this session, we show how to secure the edge with NGINX Ingress Controller, set up secure access control between services with NGINX Service Mesh, and use both products to secure egress traffic with mTLS.

Speakers:

Aidan Carson

Jenn Gile

Duration: 25 mins

10:55 AM|Break

Tech Field Day Interview with Panelists + Delegates

Speakers:

NGINX

Duration: 25 mins

11:20 AM|Demo

Now Arriving: An Immersive Experience Built on NGINX Open Source

On January 21, 2020, the WHO declared a Global Health Emergency, and by March 1 travel bans and lockdowns began. Cities around the world became epicenters for trial and perseverance. Learn how NGINX and Creative Technologist Ben Chaykin created an interactive art installation using a modern application powered by NGINX Open Source to bring light back to their community. We hope to inspire you to do the same!

Speakers:

Ben Chaykin

Kevin Jones

Duration: 20 mins

11:40 AM|Break

Tech Field Day Interview with Panelists + Delegates

Speakers:

NGINX

Duration: 20 mins

August 25, 2021

Day 3

8:00 AM|Training 101

NGINX Unit: One Tool to Run Them All (and in the App Space Bind Them)

No matter how many different languages and frameworks you are using in a container, NGINX Unit takes care of the process scheduling. Even better, Unit comes with its own production‑grade HTTP Interface. This powerful tooling enables you to decouple incoming HTTP traffic from your apps (Layers 4 and 7), making it easy to enable and configure things like TLS encryption.

Speakers:

Elijah Zupancic

Libby Meren

Duration: 30 mins

8:30 AM|Training 101

NGINX App Protect 101

Class is now in session! This session covers everything you need to get started with NGINX App Protect as well as NGINX's latest security offering, NGINX App Protect DoS. Prerequisites: None

Speakers:

Alessandro Fael Garcia

Duration: 30 mins

9:00 AM|Training 101

Kubernetes Ingress 101

An Ingress controller is the ideal way to expose your containerized apps to the Internet, but did you know it can also play a powerful role in your traffic management stack? In this session, we go over the basics of Kubernetes Ingress, discuss the Ingress controller landscape, and detail the capabilities an Ingress controller must have to be called production‑grade.

Speakers:

Brian Ehlert

Jenn Gile

Duration: 30 mins

9:30 AM|Training 101

Are You Service Mesh Ready?

Service mesh adoption is growing rapidly, but adopting a mesh too soon – or selecting the wrong mesh! – can add complexity that hampers success. Attend this session to learn how to determine whether you’re ready for a mesh and how to choose a mesh that’s right for your apps.

Speakers:

Jenn Gile

Kate Osborn

Duration: 30 mins

10:00 AM|Break

Break

Speakers:

NGINX

Duration: 30 mins

10:30 AM|Workshop

NGINX Basics & Best Practices Workshop

Whether you're new to NGINX, starting your first NGINX project, or refining your DevOps skills, this three‑hour workshop gives you a solid foundation. We introduce NGINX and NGINX Plus, then dive into an interactive lab session where we explore common use cases, features, and functionality.

Speakers:

Dominic Lucia

Duration: 3 hours

10:30 AM|Workshop

API Traffic Management and Security with NGINX Controller

Join this hands‑on workshop to learn about how you can deploy and configure NGINX Plus, the enterprise edition of NGINX Open Source, as an API gateway to manage your API traffic. We show how to secure your APIs with rate limiting as well as with authentication and authorization. We conclude by showing how the NGINX Controller API Management Module enables you to manage the full API lifecycle, from definition to ongoing monitoring and analysis.

Speakers:

Alessandro Fael Garcia

Vicki Shreiner

Duration: 3 hours

10:30 AM|Workshop

NGINX Ingress Controller for Kubernetes

From advanced traffic management to visibility with options for built‑in security, an Ingress controller can be one of the most powerful tools in your Kubernetes stack. In fact, we consider it to be the foundation of any production‑grade Kubernetes deployment. In this hands‑on workshop, you gain real‑world experience with NGINX Ingress Controller and learn how to troubleshoot Kubernetes app issues with the NGINX Plus live activity monitoring dashboard and enhanced logging.

Speakers:

Jason Williams

Duration: 3 hours