Schedule | NGINXCONF nginx.conf 2017

Schedule

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

8:00 am - 9:00 am 1 hr

Morning Coffee | Registration

9:00 am - 9:30 am 30 min

Speeding Innovation: How NGINX Helps You Deliver Change, Faster and Better

Gus Robertson, NGINX, Inc.

9:30 am - 9:45 am 15 min

The Long Arc of Open Collaborative Innovation

Rich Sharples, Red Hat

9:45 am - 10:10 am 25 min

NGINX: Past, Present, and Future

Owen Garrett, NGINX, Inc.

10:10 am - 10:30 am 20 min

Product Announcement

Chris Stetson, NGINX, Inc.

10:30 am - 11:00 am 30 min

Morning Break / Sponsored by Solarflare

11:00 am - 11:40 am 40 min

NGINX: Managing Continuous Delivery at Enterprise Scale

Jason Whittington, Equifax

Secure your Apps with NGINX and the ModSecurity WAF

Eric Lugo, NGINX, Inc.

Ask NGINX – Join us at the NGINX booth in the Community Hall to get all your NGINX questions answered!

11:50 am - 12:10 pm 20 min

Application and API Security with NGINX: New Tricks and Old Ones

Stepan Ilyin, Wallarm

Using NGINX Plus as an Ingress Controller for Load Balancing Applications on Kubernetes

Michael Pleshakov, NGINX, Inc.

12:10 pm - 1:10 pm 1 hr

Lunch

1:10 pm - 1:30 pm 20 min

Intel® QuickAssist Technology in NGINX Payload Compression

Gordon McFadden, Intel

NGINX Plus Customer Technical Support. How can we help you?

Lilly Volkova, Artem Stepanov, NGINX, Inc.

Ask NGINX – Join us at the NGINX booth in the Community Hall to get all your NGINX questions answered!

1:40 pm - 2:20 pm 40 min

Product Announcement

A.J. Hunyady, NGINX, Inc.

Optimizing Webservers for High Throughput and Low Latency

Alexey Ivanov, Dropbox

2:30 pm - 3:10 pm 40 min

Better Metrics Through Scripting

Matthew Williams, Datadog

Data-aware nginx for Distributed Machine Learning

Lef Ioannidis, UnifyID

3:10 pm - 3:40 pm 30 min

Afternoon Break / Sponsored by Solarflare

3:40 pm - 4:20 pm 40 min

Trends in Enterprise Application Development

Rich Sharples, Red Hat

Encrypting, Authenticating and Load Balancing MQTT Traffic with NGINX Plus and nginScript

Liam Crilly, NGINX, Inc.

Ask NGINX – Join us at the NGINX booth in the Community Hall to get all your NGINX questions answered!

4:30 pm - 5:10 pm 40 min

Coping with the Polyglot Enterprise

Mitch Pirtle, Capital One

NGINX+ and Highly Available WebSockets in an Auto-Scaling AWS Environment

Patrick Synor, SolvIT Inc.

5:20 pm - 5:40 pm 20 min

Augmenting HTTP with the Missing Headers with the WURFL InFuze Module

Luca Passani, ScientiaMobile, Inc.

NGINX: Testing

Andrey Zelenkov, NGINX, Inc.

5:40 pm - 6:40 pm 1 hr

Welcome Party

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

8:00 am - 9:00 am 1 hr

Morning Coffee | Registration

9:00 am - 9:30 am 30 min

The Future of Open Source at NGINX

Ed Robinson, NGINX, Inc.

9:30 am - 9:45 am 15 min

The Business of Open Source (or, how we think about it at CoreOS)

Elsie Phillips, CoreOS

9:45 am - 10:00 am 15 min

Building an Exothermic Community

Kara Sowles, Puppet

10:00 am - 10:30 am 30 min

New Open Source Project Announcement

Igor Sysoev, NGINX, Inc. / Nick Shadrin, NGINX

10:30 am - 11:00 am 30 min

Morning Break / Sponsored by Cedexis

11:00 am - 11:40 am 40 min

Open Source Project Deep Dive

Valentin Bartenev, NGINX, Inc.

Seeing the Light at Zendesk with NGINX Plus

Cassiano Aquino, Zendesk International Ltd.

Ask NGINX – Join us at the NGINX booth in the Community Hall to get all your NGINX questions answered!

11:50 am - 12:10 pm 20 min

Running NGINX on Google Cloud Platform - 5 Things You Need to Know

Mike Graboski, Google

WebP Format Support in Image_filter and Other JPEG-encoding Backends

Ivan Poluyanov, NGINX, Inc.

12:10 pm - 1:10 pm 1 hr

Lunch

1:10 pm - 1:30 pm 20 min

Lessons Learned Embracing DevOps + Security

Zane Lackey, Signal Sciences

Practical Guide to Monitoring NGINX with Amplify

Eugene Morozov, NGINX, Inc.

Ask NGINX – Join us at the NGINX booth in the Community Hall to get all your NGINX questions answered!

1:40 pm - 2:20 pm 40 min

How to Describe PKI and TLS to Your Mom or Your Boss

Denis Gundarev, VMWare

NGINX and CDNs: A Perfect Match?

Floyd Smith, NGINX, Inc. / Joshua DeWald, StackPath / Andrew Stein, Distil Networks / Nick Sullivan, Cloudflare

2:30 pm - 2:50 pm 20 min

Monitoring Microservices Minus the Migraine

Pierre Tessier, Wavefront by VMware

NGINX Amplify: How We Collect 1B Metrics Per Day

Mike Belov, NGINX, Inc.

2:50 pm - 3:20 pm 30 min

Afternoon Break / Sponsored by Cedexis

3:20 pm - 3:40 pm 20 min

Breaking Bots: The Good, the Bad and the Unwanted

Shreyans Mehta, Stealth Security

Fun with Health Checks using NGINX Plus and Docker

Rick Nelson, NGINX, Inc.

Ask NGINX – Join us at the NGINX booth in the Community Hall to get all your NGINX questions answered!

3:50 pm - 4:30 pm 40 min

Not All Microservices Are Created Equal ... Some Are Serverless

Dragos Dascalita Haut, Adobe Systems

Building a Powerful, Efficient and Highly Available Caching Layer with NGINX

Kevin Jones, NGINX, Inc.

4:40 pm - 5:10 pm 30 min

Closing Keynote

Jimmy O. Yang

5:10 pm - 6:00 pm 50 min

Happy Hour

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

8:00 am - 9:00 am 1 hr

Morning Coffee | Registration

9:00 am - 5:00 pm 8 hr

Developing NGINX Modules

Roman Arutyunyan, NGINX, Inc.

NGINX Core

Bob Worobec, NGINX, Inc.

Schedule

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Track 3
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

Ask the NGINX experts

Join us anytime at NGINX booth to get all your NGINX questions answered DEV ROOM

8:00 am - 9:00 am 1 hr

Morning Coffee | Registration

9:00 am - 9:30 am 30 min

Speeding Innovation: How NGINX Helps You Deliver Change, Faster and Better

Keynote

Gus Robertson, NGINX, Inc.

9:30 am - 9:45 am 15 min

The Long Arc of Open Collaborative Innovation

Keynote

Rich Sharples, Red Hat

9:45 am - 10:10 am 25 min

NGINX: Past, Present, and Future

Keynote

Owen Garrett, NGINX, Inc.

10:10 am - 10:30 am 20 min

Product Announcement

Keynote

Chris Stetson, NGINX, Inc.

10:30 am - 11:00 am 30 min

Morning Break / Sponsored by Solarflare

11:00 am - 11:40 am 40 min

NGINX: Managing Continuous Delivery at Enterprise Scale

Jason Whittington, Equifax

11:00 am - 11:40 am 40 min

Secure your Apps with NGINX and the ModSecurity WAF

Eric Lugo, NGINX, Inc.

11:50 am - 12:10 pm 20 min

Application and API Security with NGINX: New Tricks and Old Ones

Stepan Ilyin, Wallarm

11:50 am - 12:10 pm 20 min

Using NGINX Plus as an Ingress Controller for Load Balancing Applications on Kubernetes

Michael Pleshakov, NGINX, Inc.

12:10 pm - 1:10 pm 1 hr

Lunch

1:10 pm - 1:30 pm 20 min

Intel® QuickAssist Technology in NGINX Payload Compression

Gordon McFadden, Intel

1:10 pm - 1:30 pm 20 min

NGINX Plus Customer Technical Support. How can we help you?

Lilly Volkova, Artem Stepanov, NGINX, Inc.

1:40 pm - 2:20 pm 40 min

Product Announcement

A.J. Hunyady, NGINX, Inc.

1:40 pm - 2:20 pm 40 min

Optimizing Webservers for High Throughput and Low Latency

Alexey Ivanov, Dropbox

2:30 pm - 3:10 pm 40 min

Better Metrics Through Scripting

Matthew Williams, Datadog

2:30 pm - 3:10 pm 40 min

Data-aware nginx for Distributed Machine Learning

Lef Ioannidis, UnifyID

3:10 pm - 3:40 pm 30 min

Afternoon Break / Sponsored by Solarflare

3:40 pm - 4:20 pm 40 min

Trends in Enterprise Application Development

Rich Sharples, Red Hat

3:40 pm - 4:20 pm 40 min

Encrypting, Authenticating and Load Balancing MQTT Traffic with NGINX Plus and nginScript

Liam Crilly, NGINX, Inc.

4:30 pm - 5:10 pm 40 min

Coping with the Polyglot Enterprise

Mitch Pirtle, Capital One

4:30 pm - 5:10 pm 40 min

NGINX+ and Highly Available WebSockets in an Auto-Scaling AWS Environment

Patrick Synor, SolvIT Inc.

5:20 pm - 5:40 pm 20 min

Augmenting HTTP with the Missing Headers with the WURFL InFuze Module

Luca Passani, ScientiaMobile, Inc.

5:20 pm - 5:40 pm 20 min

NGINX: Testing

Andrey Zelenkov, NGINX, Inc.

5:40 pm - 6:40 pm 1 hr

Welcome Party

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Track 3
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

Ask the NGINX experts

Join us anytime at NGINX booth to get all your NGINX questions answered DEV ROOM

8:00 am - 9:00 am 1 hr

Morning Coffee | Registration

9:00 am - 9:30 am 30 min

The Future of Open Source at NGINX

Keynote

Ed Robinson, NGINX, Inc.

9:30 am - 9:45 am 15 min

The Business of Open Source (or, how we think about it at CoreOS)

Keynote

Elsie Phillips, CoreOS

9:45 am - 10:00 am 15 min

Building an Exothermic Community

Keynote

Kara Sowles, Puppet

10:00 am - 10:30 am 30 min

New Open Source Project Announcement

Keynote

Igor Sysoev, NGINX, Inc. / Nick Shadrin, NGINX

10:30 am - 11:00 am 30 min

Morning Break / Sponsored by Cedexis

11:00 am - 11:40 am 40 min

Open Source Project Deep Dive

Valentin Bartenev, NGINX, Inc.

11:00 am - 11:40 am 40 min

Seeing the Light at Zendesk with NGINX Plus

Cassiano Aquino, Zendesk International Ltd.

11:50 am - 12:10 pm 20 min

Running NGINX on Google Cloud Platform - 5 Things You Need to Know

Mike Graboski, Google

11:50 am - 12:10 pm 20 min

WebP Format Support in Image_filter and Other JPEG-encoding Backends

Ivan Poluyanov, NGINX, Inc.

12:10 pm - 1:10 pm 1 hr

Lunch

1:10 pm - 1:30 pm 20 min

Lessons Learned Embracing DevOps + Security

Zane Lackey, Signal Sciences

1:10 pm - 1:30 pm 20 min

Practical Guide to Monitoring NGINX with Amplify

Eugene Morozov, NGINX, Inc.

1:40 pm - 2:20 pm 40 min

How to Describe PKI and TLS to Your Mom or Your Boss

Denis Gundarev, VMWare

1:40 pm - 2:20 pm 40 min

NGINX and CDNs: A Perfect Match?

Floyd Smith, NGINX, Inc. / Joshua DeWald, StackPath / Andrew Stein, Distil Networks / Nick Sullivan, Cloudflare

2:30 pm - 2:50 pm 20 min

Monitoring Microservices Minus the Migraine

Pierre Tessier, Wavefront by VMware

2:30 pm - 2:50 pm 20 min

NGINX Amplify: How We Collect 1B Metrics Per Day

Mike Belov, NGINX, Inc.

2:50 pm - 3:20 pm 30 min

Afternoon Break / Sponsored by Cedexis

3:20 pm - 3:40 pm 20 min

Breaking Bots: The Good, the Bad and the Unwanted

Shreyans Mehta, Stealth Security

3:20 pm - 3:40 pm 20 min

Fun with Health Checks using NGINX Plus and Docker

Rick Nelson, NGINX, Inc.

3:50 pm - 4:30 pm 40 min

Not All Microservices Are Created Equal ... Some Are Serverless

Dragos Dascalita Haut, Adobe Systems

3:50 pm - 4:30 pm 40 min

Building a Powerful, Efficient and Highly Available Caching Layer with NGINX

Kevin Jones, NGINX, Inc.

4:40 pm - 5:10 pm 30 min

Closing Keynote

Keynote

Jimmy O. Yang

5:10 pm - 6:00 pm 50 min

Happy Hour

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

8:00 am - 9:00 am 1 hr

Morning Coffee | Registration

9:00 am - 5:00 pm 8 hr

Developing NGINX Modules

Roman Arutyunyan, NGINX, Inc.

9:00 am - 5:00 pm 8 hr

NGINX Core

Bob Worobec, NGINX, Inc.