Schedule | NGINXCONF nginx.conf 2017

Schedule

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Track 3
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

9:30 am - 9:45 am 15 min

Welcome & Announcements

9:45 am - 10:15 am 30 min

From Failure to Flawless: Application Delivery Today

Gus Robertson, Igor Sysoev, NGINX, Inc.

10:15 am - 11:00 am 45 min

NGINX: Past, Present, and Future

Owen Garrett, NGINX, Inc.

11:00 am - 11:20 am 20 min

Morning Break

  • Salon A/B/C

  • Room 400

  • Room 406

  • Community Hall

11:20 am - 12:00 pm 40 min

Fail in Order to Succeed – Designing Microservices for Failure with NGINX

Dragos Dascalita Haut, Adobe

Mitigating the Thundering Herd Problem at PBS with NGINX

Mike Howsden, PBS Digital

TCP/UDP Load Balancing with NGINX – Overview, Tips, and Tricks

Konstantin Pavlov, NGINX Inc.

Ask NGINX

12:00 pm - 1:00 pm 1 hr

Lunch

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

HTTP/2: The Dark Side of the Moon

Valentin Bartenev, NGINX, Inc.

Borg-Like Resilience for your Microservices

Phillip Lombardi, Datawire

Powering Microservices & Sockets using NGINX

Lee Calcote, SolarWinds

Ask NGINX

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

How I Learned to Stop Worrying and Build My Own CDN

Jamie Panagos, Time Warner Cable

Avoiding Future Failure with Better Postmortems

Matthew Williams, Datadog

Dynamic Modules – How They Work

Maxim Dounin, NGINX, Inc.

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

Microservices & API Gateways

Marco Palladino, Mashape

How to Shrink from 5 Tiers to 2 in a Multitier Microservices Architecture

Vasiliy Soshnikov, MailRu, My.com

Building a Security Shield for Your Applications with NGINX

Stepan Ilyin, Wallarm

3:00 pm - 3:30 pm 30 min

Afternoon Break

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

How Expedia Uses NGINX for Cloud Migration at Scale

Dave Drinkle, Expedia Inc

Avoid the Mean Time to WTF: How to Use Analytics for Metrics Monitoring and Smarter Alerts

Dev Nag, Wavefront

Nchan – A Concurrent Queuing Pub/Sub Server Module for NGINX

Leo Ponomarev, none/self

Ask NGINX

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

Amplifying NGINX for More Visibility and Control

Andrew Alexeev, NGINX, Inc. / Nick Shadrin, NGINX

NGINX + Virtuozzo = Love AND Performance

Pavel Emelyanov, Virtuozzo

Global, Encrypted NGINX Deployments on AWS

Joseph Fontes, Amazon Web Services

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

Tips and Tricks on Cookies, Locations, and Rewrite Rules

Constantine A. Murenin

A Fast REST/JSON Tokenization Microservice

Gregor Glawitsch, Thales e-Security

Solving the Hard Problems – Options for Invalidating the NGINX Cache

Ram Nadella, Etsy

5:50 pm - 6:50 pm 1 hr

Welcome Party

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Track 3
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

9:30 am - 9:40 am 10 min

Welcome & Announcements

9:40 am - 10:00 am 20 min

Building a Secure, Fast Network Fabric for Microservice Applications

Chris Stetson, NGINX, Inc.

10:00 am - 10:10 am 10 min

NGINX & IBM - New Agility for the Enterprise

Kim Querner, IBM

10:10 am - 11:00 am 50 min

Lightning Talks

Gopal Raghavan, HERE Inc. / Eugenia Timasheva, UBM / Tal Segalov, Mintigo / Tejas Gopalakrishna / Francis Daly, Eirteic

11:00 am - 11:20 am 20 min

Morning Break

  • Salon A/B/C

  • Room 400

  • Room 406

  • Community Hall

11:20 am - 12:00 pm 40 min

HTTP/2 Theory and Practice in NGINX Stable

Nathaniel Moore, StackPath

Load Balancing Containers in a Docker Swarm Cluster with NGINX and NGINX Plus

Rick Nelson, NGINX, Inc.

Building Your API for Longevity

Michael Stowe, MuleSoft

Ask NGINX

12:00 pm - 1:00 pm 1 hr

Lunch

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

Flexible A|B Testing with NGINX

Ivan Poluyanov, NGINX, Inc.

Best Practices for Implementing Serverless Architecture

Kyle MacDonald, Iron.io

Web Application Security - NGWAF, RASP, WAF What The Hell's The Difference

Tyler Shields, Signal Sciences

Ask NGINX

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

Autoscaling and Orchestration with NGINX Plus, Chef, and the knife-cloud Plug-in

Damian Curry, NGINX, Inc.

Unleashing End-to-End TLS Security Leveraging NGINX with Intel® QuickAssist Technology and OpenSSL 1.1.0

Brian Will, Intel

Streaming HLS and DASH with NGINX

Seungyeob Choi, Verizon Digital Media Services

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

The Rise of Let's Encrypt and the Future with a Fully Encrypted Web

April King, Mozilla Corporation

Tracking and Monitoring APIs at Scale

Cosmin Stanciu, Adobe

IBM & NGINX: Powering a Better Web Application Platform through Partnership

Bruce Semple, Steve Clay, IBM

3:00 pm - 3:30 pm 30 min

Afternoon Break

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

Service Discovery in Docker Using NGINX and NGINX Plus with Consul

Kunal Pariani, NGINX, Inc.

Optimizing Response Time from 60 seconds Down to 90 ms

Anoop Aryal, Aggrego

CI and CD Release Pipelines for Dynamic Modules

Benji Taylor, Distil Networks

Ask NGINX

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

NGINX in a Serverless World - How to Keep Control while Moving to the Cloud

Oliver Gutperl, DigitalSailors e.K.

Load Balancing Kubernetes Services with NGINX and NGINX Plus

Michael Pleshakov, NGINX, Inc.

Access Management with Tokens in Custom NGINX Modules

Bart Warmerdam, ING Bank N.V.

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

Building Business Systems with Domain-Specific Languages for NGINX & OpenResty

Yichun Zhang, CloudFlare

Journey to Cloud Native

Harald Zeitlhofer, Dynatrace

Scripting NGINX for Overload Protection

Justin Li, Shopify

5:50 pm - 6:50 pm 1 hr

Happy Hour

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

  • Room 400

  • Room 406

9:00 am - 12:30 pm 3 hr 30 min

NGINX Fundamentals

James Tacker

Microservice Network Architectures with NGINX Plus

Chris Stetson, NGINX, Inc.

12:30 pm - 1:00 pm 30 min

Lunch

1:00 pm - 1:30 pm 30 min

Journey to Cloud Native

Harald Zeitlhofer, Dynatrace

1:30 pm - 5:00 pm 3 hr 30 min

NGINX Advanced

James Tacker

Microservice Network Architectures with NGINX Plus

Chris Stetson, NGINX, Inc.

Schedule

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Track 3
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

Ask the NGINX experts

Join us anytime at NGINX booth to get all your NGINX questions answered DEV ROOM

9:30 am - 9:45 am 15 min

Welcome & Announcements

9:45 am - 10:15 am 30 min

From Failure to Flawless: Application Delivery Today

Keynote

Gus Robertson, Igor Sysoev, NGINX, Inc.

10:15 am - 11:00 am 45 min

NGINX: Past, Present, and Future

Keynote

Owen Garrett, NGINX, Inc.

11:00 am - 11:20 am 20 min

Morning Break

11:20 am - 12:00 pm 40 min

Fail in Order to Succeed – Designing Microservices for Failure with NGINX

Salon A/B/C

Dragos Dascalita Haut, Adobe

11:20 am - 12:00 pm 40 min

Mitigating the Thundering Herd Problem at PBS with NGINX

Room 400

Mike Howsden, PBS Digital

11:20 am - 12:00 pm 40 min

TCP/UDP Load Balancing with NGINX – Overview, Tips, and Tricks

Room 406

Konstantin Pavlov, NGINX Inc.

12:00 pm - 1:00 pm 1 hr

Lunch

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

HTTP/2: The Dark Side of the Moon

Salon A/B/C

Valentin Bartenev, NGINX, Inc.

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

Borg-Like Resilience for your Microservices

Room 400

Phillip Lombardi, Datawire

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

Powering Microservices & Sockets using NGINX

Room 406

Lee Calcote, SolarWinds

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

How I Learned to Stop Worrying and Build My Own CDN

Salon A/B/C

Jamie Panagos, Time Warner Cable

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

Avoiding Future Failure with Better Postmortems

Room 400

Matthew Williams, Datadog

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

Dynamic Modules – How They Work

Room 406

Maxim Dounin, NGINX, Inc.

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

Microservices & API Gateways

Salon A/B/C

Marco Palladino, Mashape

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

How to Shrink from 5 Tiers to 2 in a Multitier Microservices Architecture

Room 400

Vasiliy Soshnikov, MailRu, My.com

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

Building a Security Shield for Your Applications with NGINX

Room 406

Stepan Ilyin, Wallarm

3:00 pm - 3:30 pm 30 min

Afternoon Break

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

How Expedia Uses NGINX for Cloud Migration at Scale

Salon A/B/C

Dave Drinkle, Expedia Inc

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

Avoid the Mean Time to WTF: How to Use Analytics for Metrics Monitoring and Smarter Alerts

Room 400

Dev Nag, Wavefront

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

Nchan – A Concurrent Queuing Pub/Sub Server Module for NGINX

Room 406

Leo Ponomarev, none/self

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

Amplifying NGINX for More Visibility and Control

Salon A/B/C

Andrew Alexeev, NGINX, Inc. / Nick Shadrin, NGINX

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

NGINX + Virtuozzo = Love AND Performance

Room 400

Pavel Emelyanov, Virtuozzo

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

Global, Encrypted NGINX Deployments on AWS

Room 406

Joseph Fontes, Amazon Web Services

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

Tips and Tricks on Cookies, Locations, and Rewrite Rules

Salon A/B/C

Constantine A. Murenin

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

A Fast REST/JSON Tokenization Microservice

Room 400

Gregor Glawitsch, Thales e-Security

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

Solving the Hard Problems – Options for Invalidating the NGINX Cache

Room 406

Ram Nadella, Etsy

5:50 pm - 6:50 pm 1 hr

Welcome Party

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2
  • Track 3
  • Dev Room

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

Ask the NGINX experts

Join us anytime at NGINX booth to get all your NGINX questions answered DEV ROOM

9:30 am - 9:40 am 10 min

Welcome & Announcements

9:40 am - 10:00 am 20 min

Building a Secure, Fast Network Fabric for Microservice Applications

Keynote

Chris Stetson, NGINX, Inc.

10:00 am - 10:10 am 10 min

NGINX & IBM - New Agility for the Enterprise

Keynote

Kim Querner, IBM

10:10 am - 11:00 am 50 min

Lightning Talks

Keynote

Gopal Raghavan, HERE Inc. / Eugenia Timasheva, UBM / Tal Segalov, Mintigo / Tejas Gopalakrishna / Francis Daly, Eirteic

11:00 am - 11:20 am 20 min

Morning Break

11:20 am - 12:00 pm 40 min

HTTP/2 Theory and Practice in NGINX Stable

Salon A/B/C

Nathaniel Moore, StackPath

11:20 am - 12:00 pm 40 min

Load Balancing Containers in a Docker Swarm Cluster with NGINX and NGINX Plus

Room 400

Rick Nelson, NGINX, Inc.

11:20 am - 12:00 pm 40 min

Building Your API for Longevity

Room 406

Michael Stowe, MuleSoft

12:00 pm - 1:00 pm 1 hr

Lunch

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

Flexible A|B Testing with NGINX

Salon A/B/C

Ivan Poluyanov, NGINX, Inc.

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

Best Practices for Implementing Serverless Architecture

Room 400

Kyle MacDonald, Iron.io

1:00 pm - 1:20 pm 20 min

Web Application Security - NGWAF, RASP, WAF What The Hell's The Difference

Room 406

Tyler Shields, Signal Sciences

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

Autoscaling and Orchestration with NGINX Plus, Chef, and the knife-cloud Plug-in

Salon A/B/C

Damian Curry, NGINX, Inc.

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

Unleashing End-to-End TLS Security Leveraging NGINX with Intel® QuickAssist Technology and OpenSSL 1.1.0

Room 400

Brian Will, Intel

1:30 pm - 2:10 pm 40 min

Streaming HLS and DASH with NGINX

Room 406

Seungyeob Choi, Verizon Digital Media Services

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

The Rise of Let's Encrypt and the Future with a Fully Encrypted Web

Salon A/B/C

April King, Mozilla Corporation

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

Tracking and Monitoring APIs at Scale

Room 400

Cosmin Stanciu, Adobe

2:20 pm - 3:00 pm 40 min

IBM & NGINX: Powering a Better Web Application Platform through Partnership

Room 406

Bruce Semple, Steve Clay, IBM

3:00 pm - 3:30 pm 30 min

Afternoon Break

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

Service Discovery in Docker Using NGINX and NGINX Plus with Consul

Salon A/B/C

Kunal Pariani, NGINX, Inc.

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

Optimizing Response Time from 60 seconds Down to 90 ms

Room 400

Anoop Aryal, Aggrego

3:30 pm - 4:10 pm 40 min

CI and CD Release Pipelines for Dynamic Modules

Room 406

Benji Taylor, Distil Networks

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

NGINX in a Serverless World - How to Keep Control while Moving to the Cloud

Salon A/B/C

Oliver Gutperl, DigitalSailors e.K.

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

Load Balancing Kubernetes Services with NGINX and NGINX Plus

Room 400

Michael Pleshakov, NGINX, Inc.

4:20 pm - 5:00 pm 40 min

Access Management with Tokens in Custom NGINX Modules

Room 406

Bart Warmerdam, ING Bank N.V.

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

Building Business Systems with Domain-Specific Languages for NGINX & OpenResty

Salon A/B/C

Yichun Zhang, CloudFlare

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

Journey to Cloud Native

Room 400

Harald Zeitlhofer, Dynatrace

5:10 pm - 5:50 pm 40 min

Scripting NGINX for Overload Protection

Room 406

Justin Li, Shopify

5:50 pm - 6:50 pm 1 hr

Happy Hour

  • Keynote
  • Track 1
  • Track 2

All Keynotes will take place in Salon A/B/C.

9:00 am - 12:30 pm 3 hr 30 min

NGINX Fundamentals

Room 400

James Tacker

9:00 am - 12:30 pm 3 hr 30 min

Microservice Network Architectures with NGINX Plus

Room 406

Chris Stetson, NGINX, Inc.

12:30 pm - 1:00 pm 30 min

Lunch

1:00 pm - 1:30 pm 30 min

Journey to Cloud Native

Keynote

Harald Zeitlhofer, Dynatrace

1:30 pm - 5:00 pm 3 hr 30 min

NGINX Advanced

Room 400

James Tacker

1:30 pm - 5:00 pm 3 hr 30 min

Microservice Network Architectures with NGINX Plus

Room 406

Chris Stetson, NGINX, Inc.